Rég várt megoldásokat hoz az online bankolás

Nem csupán az ügyfelek kényelmét, hanem a hatékony ügyfélszerzést is szolgálja a banki folyamatok digitalizációja, a kényelmes, online megoldások ugyanis számszerűsíthetően növelik az érdeklődések számát. A Gránit Bank például a jelzáloghitel-igénylés lényegében összes lépését – amit a jogszabályok lehetővé tette – már digitalizálta, az egyszerű kalkuláció helyett pedig online hitel-előbírálatot biztosít. A fejlesztéseknek köszönhetően többszörösére nőtt a hiteligénylések száma, amelyre válaszul a pénzintézet belső folyamatait is digitális, a korábbiaknál hatékonyabb alapra helyezte.

20211109_mobilbank

A banki ügyintézésben és már a hiteligénylésben is jelentősen nőtt a digitális megoldások elfogadottsága az ügyfelek körében.

Előbírálat online

A digitalizáció egy fontos lépése az online hitel-előbírálat is, amely egy egyszerű és áttekinthető kalkulátor használatával oldható meg. „Fontos különbség, hogy más piaci szereplőkhöz képest a Gránit megoldása nem csupán egy tájékoztató jellegű kalkuláció. Máshol az ügyfél megad egy-két adatot, a bank pedig megmutatja az adott időtávra a legkedvezőbb kamatozású hitelkonstrukciót. Nem nézik azt, hogy az ügyfél ténylegesen megkaphatja-e azt a hitelt, azt a kamatot, amit felvillant neki a számítás. Nálunk a kalkulátor, egyben tartalmazza a hitel-előbírálatot is. Amennyiben az ügyfél valós adatokat adott meg, amit később online feltölthető dokumentumokkal is igazol, akkor az ügyfél a kalkulációban megadott feltételekkel kap hitelt, amely ajánlat 30 napig érvényes.

Automatizáció a háttérfolyamatoknál

Összességében az elmúlt hat hónapban több mint százmilliárd forintos nagyságrendű hitelösszegre végeztek el online előbírálatot az ügyfelek zöld hitel és jelzáloghitel esetében együttesen, akik digitális ügyfélfiókot is regisztráltak az ügyintézéshez. „Fontos, hogy a front-end digitalizáció mellett a back office is kész legyen a beérkező igények hatékony, digitális kezelésére” – jegyezte meg az ügyvezető igazgató. „A fejlesztéseink nem csak a front endet érintik, természetesen fel vagyunk készülve a dömpingszerű érdeklődésre és folyamatosan dolgozunk a további fejlesztéseken. Bevezettünk egy ügyfélkezelési (CRM) rendszert a hitelezési folyamat digitális követéséhez és hatékony banki támogatásához. Néhány héten belül pedig a jelzálog-hitelezési folyamathoz kapcsolódó bírálat, a folyósításhoz szükséges banki dokumentumok majdnem 90 százaléka automatizáltan, bárminemű manuális beavatkozás nélkül fog előállni.

Google fizetés a meglévő rendszer mellé
November 5-től a pénzintézet elérhetővé tette ügyfelei számára a Google Pay szolgáltatást, mely Android okoseszközökre kínál kényelmes és gyors fizetési megoldást. A Mastercard kártyabirtokosok néhány egyszerű lépésben adhatják hozzá bankkártyájukat a szolgáltatáshoz a Google Pay alkalmazásban. Az innovatív fizetési megoldás minden, a pénzintézet által kibocsátott bankkártyával kompatibilis. Az ügyfelek továbbra is használhatják a bank saját fejlesztésű Gránit Pay mobilfizetési megoldását is, amelyet a pénzintézet évek óta biztosít a kártyatulajdonosoknak, vagyis a két érintésmentes fizetési megoldás párhuzamosan működik tovább.

Print Friendly, PDF & Email